Закваски за домашно кисело и пробиотично мляко

С помощта на закваските "Болгари" Вие лесно ще можете да приготвите в домашни условия вкусно и полезно домашно кисело и пробиотично мляко!

Една закваска е достатъчна за получаване на 1 до 3 литра продукт с превъзходен вкус на домашно кисело мляко, без използване на добавки и консерванти. Продуктите получени със закваски "Болгари" се характеризират с фин млечно-кисел аромат, плътен и гладък коагулум, понижено посткиселинообразуване и редица полезни свойства за стомашно-чревния тракт.

В готовите продукти "Болгари" се съдържат живи полезни млечно-кисели бактерии от видовете Lactobacillus bulgaricus, Streptococcus thermophillus, Lactobacillus gasseri, Lactobacilus rhamnosus, които подпомагат възстановяването на полезната микрофлора в стомашно-чревния тракт и нормалната храносмилателна функция

Полезните бактерии в киселото мляко съдействат за повишаване на имунитета, отделяйки имуномодулиращи ферменти, понижават нивото на холестерина в кръвта и имат още редица полезни ефекти върху целия човешки организъм като: изчистване на организма от шлаки, намаляване на развитието на гнилостните процеси в организма, регулиране на чревната проходимост, подобряване разграждането на лактозата, при заболявания на храносмилателната система като колит, диария и запек ускоряват възстановяването.

Закваски "Болгари"съдържат специално подбрани, пробиотични, патентовани щамове на млечно-кисели бактерии (Selur$reg;), изолирани от екологично чисти райони на България, без да са генно модифицирани.

Кисело мляко е един от най-важните здравословни компоненти в дневния хранителен режим както на възрастните, така и на децата. То се включва в редица диети и е особенно подходящо при проблеми с разграждане на лактозата и способства за елиминиране на симптомите на лактозна несъвместимост. Този проблем най-често се среща при деца и хора в старческа възраст. Млечно-киселите продукти получени от закваски "Болгари", съдържат пробиотични бактерии, разграждащи лактозата което ги прави особенно подходящи за такива хора.

Киселото мляко и особено домашно приготвеното е обичан традиционен български продукт. Специалната комбинация от бактерии в закваски Болгари Ви помага да направите в домашни условия кисело мляко с превъзходен вкус, аромат и консистенция, които се харесват от децата.

Домашното кисело мляко се приготвя лесно или в уред за кисело мляко (продават се в магазините), или в друг съд.

С помощта на уреда за заквасване Yogurella от Ariete лесно и бързо може да приготвите нашето домашно кисело мляко или пробиотичен йогурт

Закваски Болгари

  • придават на продуктите превъзходни вкусови и обонятелни качества
  • притежават пробиотичен ефект
  • имат силно изразени антимикробни свойства благодарение на използваните щамове

Закваска за домашно кисело мляко

7 сашета в опаковка

Кисело мляко с плътен и гладък коагулум, без зърниста структура, с лъскав лоб, аромат – типичен, млечно-кисел, фина жилка на киселост и меко послевкусие.Начин на употреба:

Съдържанието на опаковката се добавя към 1 до 3 литра предварително сварено и след това охладено до 440С мляко. Разбърква се до пълното й разтваряне, след което се налива в подходящи съдове. Ферментацията се провежда при температура 42-440С, за 5-6 часа, без разбъркване. След изтичане на времето, киселото мляко се охлажда до 200С (стайна температура), след което се съхранява в хладилник при температура от +20 до +60С.

Ако имате уред за приготвяне на кисело мляко прочетете инструкцията на производителя.

Състав на едно саше: не по-малко от 108 живи лиофилизирани клетки от млечно-кисели бактерии Lactobacillus bulgaricus и Streptococcus thermophilus, изолирани от екологично-чисти райони. Не съдържа генно-модифицирани съставки, консерванти, оцветители.

Дозировка: едно саше може да закваси до 3 литра мляко.

Специални условия на съхранение: при температура от +80С до минус 60С.

Производител: "Селур Фарма" ЕООД, гр. Разград, ул. "Добрич" №4, тел./факс: +359 (84) 661548, www.selur-pharma.com

Закваска за домашно пробиотично кисело мляко

7 сашета в опаковка

Пробиотичен йогурт с плътен и гладък коагулум, без зърниста структура, с лъскав лоб, нежен млечнокисел аромат, с понижено посткиселинообразуване, меко послевкусие.Начин на употреба:

Съдържанието на опаковката се добавя към 1 до 3 литра сварено и след това охладено до 420С мляко. Разбърква се до пълното й разтваряне, след което се налива в подходящи съдове. Ферментацията се провежда при температура 40-420С, за 5-6 часа, без разбъркване. След изтичане на времето, киселото мляко се охлажда до 200C (стайна температура), след което се съхранява в хладилник при +2 до +60С.

Ако имате уред за приготвяне на кисело мляко прочетете инструкцията на производителя.

Състав на едно саше: не по-малко от 108 живи лиофилизирани клетки от млечно-кисели бактерии Lactobacillus bulgaricus, Streptococcus thermophilus, Lactobacilllus gasseri и Lactobacillus rhamnosus, изолирани от екологично-чисти райони. Не съдържа генно-модифицирани съставки, консерванти, оцветители.

Дозировка: едно саше може да закваси до 3 литра мляко.

Специални условия на съхранение: при температура от +80С до минус 60С.

Производител: "Селур Фарма" ЕООД, гр. Разград, ул. "Добрич" №4, тел./факс: +359 (84) 661548, www.selur-pharma.com